Flinke wind op 4e dag World Cup Mallorca


Na de slalomraces van gisteren stonden er vandaag weer courseraces op het programma. 5 voor de iQFOiL heren en 4 voor de iQFOiL dames. De spanning begint te stijgen in de Gold fleet voor de heren en bij de aanvoerders van het dames klassement. De slotdag met de medalseries komt steeds dichterbij.

Top 10 klasseringen
Luuc van Opzeeland wint tweemaal en ondanks een te vroege start klimt hij naar de 2e plaats in het klassement. Max Castelein en Amado Vrieswijk stijgen na vandaag weer terug naar een plek in de Top-10 van het 100 man sterke heren veld. In de Silver fleet wint Kiran Badloe vier races en scoort een 2e plaats, die hij weg mag strepen.

Medal series format – Winner takes all
De 10 beste surfers mogen zaterdag in de eindfinales met elkaar gaan strijden om het eremetaal. Om te beginnen nemen de nummers 4 t/m 10 van het klassement het tegen elkaar op in de kwartfinale. De beste twee surfers uit de kwartfinale vervolgen hun strijd in de halve finale tegen de nummers 2 en 3 uit het klassement. De beste twee atleten van de halve finale gaan door naar de grote eind finale, waar ze aan mogen treden tegen de nummer 1 van het klassement. De finishpositie in de finale series wordt de eindpositie in het eindklassement.

Alles is nog mogelijk, nummer 10 kan nog 1e worden, maar nummer 1 kan niet lager eindigen dan op de 3e plaats. Morgen is de laatste dag om een plek in de top 10 te bemachtigen en zo nog steeds kans te maken op de eindoverwinning. Morgen belooft het dus een spannende dag te worden.

Tussenstand na dag 4

Heren

2. Luuc van Opzeeland
7. Max Castelein
9. Amado Vrieswijk
20. Joost Vink
41. Sil Hoekstra
52. Kiran Badloe

Dames

14. Sara Wennekes
65. Lilian de Geus
67. Fianne van den Brule

Volledige uitslagen zijn te vinden via de event website.

Dit vind je misschien ook leuk...