Youth & Junior IQ Games Campione del Garda


Het volgende evenement dient zich al weer aan op de agenda. Ditmaal zijn het de jeugdsurfers die in actie komen op het Italiaanse Gardameer voor de iQFOiL Youth & Junior International Games. Vijf Vliegende Hollanders staan deze week aan de start in Campione.

De wind liet zich al vrij snel van z’n betere kant zien op de eerste wedstrijddag. Als eerste mochten de Youth (U19) surfers het water op voor een reeks slalom races. Gevolgd door de Juniors (U17) waar de jongens en meisjes gezamenlijk racen, maar voor de slalom toch weer in twee heats zijn opgesplitst.

Youth (U19)
Beste Nederlander na de eerste wedstrijddag is Hidde van der Meer. Met twee overwinningen, een valse start en een 9e plek staat hij nu op de 4e positie in het U19 Youth Boys klassement. Een paar plaatsen verder op de 9e positie staat nog een Hidde, Hidde Boon. Bij de U19 Youth Girls staat Zara Rozeboom 8e na vier slalomraces.

Juniors (U17)
Ook op de 4e plaats, maar dan bij de U17 Junior Boys staat Skip Brull, na vier slalomraces treffen we Kaj Rozeboom op de 10e positie in het klassement na 1 dag racen.

Morgen gaat de strijd op het Gardameer gewoon weer verder. Wil je de wedstrijden volgen, surf dan naar de officiele event website.

Dit vind je misschien ook leuk...