Hidde van der Meer pakt koppositie IQ Games Campione

Hidde van der Meer klimt door naar de 1e positie bij de U19 Youth Boys op de voorlaatste wedstrijddag van de Youth & Junior iQFOiL International Games in Campione del Garda. Skip Brull verstevigd met 2 race overwinningen z’n greep op de 2e positie bij de U17 Junior Boys.

Ochtendgloren
Het was vroeg opstaan vanmorgen voor de bijna 75 jeugdsurfers uit 16 verschillende landen die zich bij elkaar hebben verzameld aan het Gardameer. Om vervolgens te constateren dat de ochtendwind onvoldoende was om te racen.

Slalom races
Aan het eind van de ochtend ging de uitstelvlag er alsnog uit en mochten alle deelnemers het water op. Wederom voor een reeks slalomraces. Na een korte lunchpauze op de wal, gooide het racecomite de baan over een andere boeg en werden er nog een paar extra slalom races gevaren.

Hidde van der Meer scoorde vandaag 3 overwinningen in 3 races. Skip Brull won er 2 uit 3, Hidde Boon scoorde een BFD (te vroege start) en Kaj Rozeboom pakte in de laatste race nog een 4e plek mee op de finishlijn.

9. Kaj Rozeboom

Volledige uitslagen kun je terugvinden via de event website.

Finale dag
Morgen is het de finale dag en mogen de deelnemers nog vroeger opstaan, de eerst mogelijke start staat al gepland voor 08:30u. Na 3 races in de ochtend zal de wedstrijddag afgesloten worden met de allesbeslissende Medalseries voor de beste 10 atleten. Mocht er morgenochtend niet meer geraced worden, dan mag Hidde van der Meer rechtstreeks naar de eindfinale om te strijden voor de medailles.