Nederlanders terug op Mallorca


Na enkele jaren afwezigheid zijn de Nederlandse Olympische topsurfers en talenten weer terug op het Spaanse eiland in de Middelandse zee. Aankomende week begint daar, na enkele malen uitstel, de Trofeo Princesa Sofia, de eerste World Sailing World Cup van het seizoen.

Voor Kiran Badloe is het z’n eerste wedstrijd sinds z’n overwinning op de Olympische Spelen van Tokyo. Amado Vrieswijk, Luuc van Opzeeland en Sara Wennekes hebben op social media ook al laten weten op Mallorca gearriveerd te zijn.

Voor sommigen was de laatste wedstrijd in de baai van Palma de Mallorca het EK RS:X in 2019. Anderen waren in het voorjaar van 2020 nog kortstondig voor een trainingsstage op Mallorca, voordat ze overhaast terug naar huis moesten vanwege Covid19.

De Prinses Sofia World Cup is vanaf 4 april te volgen via de officiele event site.

Dit vind je misschien ook leuk...