Semaine Olympique Hyeres 2022


Weinig Nederlanders in actie tijdens de Franse Olympische week in Hyeres. Of het moet de in Heemstede geboren, maar onder de Nieuw Zeelandse vlag varende, Veerle ten Have zijn. Ze eindigd als 5e in het sterk bezette iQFOiL dames veld.

Het was Veerle haar tweede iQFOiL evenement in Europa, sinds de Kiwi’s weer vrij de wereld rond kunnen reizen na Covid-19. Waar ze op Mallorca nog op zoek was naar wedstrijdritme, lijkt ze dat in Hyeres alweer terug gevonden te hebben.

Het evenement begon met courseraces in de stevige Mistral wind, de week eindigde met lichtweer slalom en veel wachten op wind. De winner takes all eindfinales zijn vanwege windstilte afgelast, waardoor Veerle geen kans meer had om op de laatste wedstrijddag een gooi naar een podiumplaats te doen. Ze eindigde op de 5e plaats in een sterk bezet veld van 32 dames.

De volledige einduitslag in terug te vinden via de Franse event website.

Dit vind je misschien ook leuk...