Skip Brull wint iQFOiL International Games Campione


Skip Brull wint de allesbeslissende eindfinale en daarmee de iQFOiL International Games in Campione del Garda. Hidde van der Meer valt in de eindfinale en moet genoegen nemen met de 3e podiumplaats.

Het vroege opstaan werd vanmogen beloond. Er was voldoende wind om nog eens drie courseraces te varen in de vroege ochtend. Rond 10.00u waren alle deelnemers alweer terug op de kant. Voldoende tijd voor de organisatie om een nieuwe tussenstand op te maken en deelnemers om zich klaar te maken voor de finale rondes.

Winner taks all finale series
Finale series voor de top 10 surfers in iedere klasse, waardoor bijna alle Nederlanders vanmiddag nog een keer in actie mochten komen voor de Finale series. De scores werden weer op nul gezet en iedereen in de finales had een nieuwe kans om winnend naar huis te gaan.

U17 Junior finales
Skip Brull en Kaj Rozeboom pakten die kans met twee armen aan. Skip ging vanaf de 2e plaats de finales in. Hoefde daardoor pas aan te treden in de halve finale. Kaj Rozeboom mocht meteen in de kwart finale in actie komen, maar kwam net te kort en eindigde de finale series en het toernooi daarmee op de 7e plaats.

Skip Brull kwalificeerde zich in de halve finale voor de volgende ronde en mocht opnemen tegen de klassementsleider met wie hij al de hele week aan het strijden was geweest. Na een zinderende finale kwam Skip als eerste over de finish en won daarmee het evenement bij de U17 Junior Boys.

U19 Youth finales
Hidde van der Meer ging vanaf de 1e positie de finales in en hoefde pas de beslissende eindfinale aan de start aan te treden. Een val in de benedengate kwam hem duur te staan, z’n enorme voorsprong bleek niet groot genoeg om de andere twee finalisten achter zich te houden. Meer dan een 3e podiumplaats zat er niet meer in. Zara Rozeboom eindigde haar kwartfinale op dezelfde positie waarmee ze de finale rondes betrad, als negende.

De volledige einduitslag is terug te vinden via de event website.

Dit vind je misschien ook leuk...