Spannende voorlaatste dag Palma World Cup


De iQFOiL Dames mochten vanmorgen als eerste de plas op, gevolgd door de iQFOiL heren. Max Castelein weet zich te handhaven in de top-10 en mag samen met Luuc van Opzeeland naar de finale rondes.

De beste 10 heren en dames komen morgen nog eenmaal in actie komen voor de Medal series. Drie finale rondes waarin wordt gestreden om de podiumplaatsen.

Ondanks twee overwinningen lukt het Luuc van Opzeeland niet om naar de hoogste positie te stijgen en zich zo rechtsstreeks voor de Grand Final te plaatsen. Met z’n 2e plaats mag hij nog wel de kwartfinale overslaan en direct aantreden in de halve finale.

Max Castelein weet stand te houden in de top-10 en mag morgen in de kwartfinale een gooi doen naar een betere klassering. Amado Vrieswijk verloor vandaag te veel plaatsen en duikelde uit de top-10 naar een 13e plaats. Morgen moet hij jammergenoeg vanaf de zijlijn kijken naar de eindfinales.

Sara Wennekes is de snelste Vliegende Hollandse deze week in Palma de Mallorca en eindigt op de 17e plaats. Zelf blikt ze positief terug op de wedstrijden en de progressie en goede ontwikkeling met haar nieuwe coach.

Sil Hoekstra trok zich gisteren ook al terug vanwege een blessure en kiest ervoor om tijd te maken voor een goed herstel. Sil is daarmee al de 3e Vliegende Hollander die voor het einde van het evenement niet meer in actie komt.

Uitslagen

Heren

2. Luuc van Opzeeland
9. Max Castelein
13. Amado Vrieswijk
20. Joost Vink
46. Sil Hoekstra
52. Kiran Badloe
100. Huig-Jan Tak

Dames

17. Sara Wennekes
65. Fianne van den Brule
67. Lilian de Geus

Voor de volledige uitslagen kun je surfen naar de event website.

Dit vind je misschien ook leuk...