Youth & Junior IQ Games Campione – Dag 2


De tweede wedstrijddag op het Gardameer, weinig wind, veel en vaak wachten, afgebroken races en weer herstarten. Hidde van der Meer wint tweemaal bij de U19 Boys, Skip Brull en Kaj Rozeboom worden tweemaal 2e bij de U17 Boys.

Lichtweer slalom
Lichte wind op de tweede wedstrijddag in Campione, maar dat weerhield de Vliegende Hollanders er niet van om zo hard als ze kunnen het slalomparcours over te racen. Alle fleets hebben uiteindelijk twee races kunnen volbrengen met veel wachten en geduld.

Tweede plaatsen
Hidde van der Meer wint allebei z’n slalomraces bij de U19 Youth Boys en stijgt daarmee door naar de 2e positie in het klassement. Skip Brull heeft bij de U17 Boys een indrukwekkende reeks neergezet met zes 2e plaatsen, ook hij stijgt daarmee door naar de 2e plaats in het U17 klassement. Kaj Rozenboom zat vandaag in de andere startgroep en scoorde daar ook twee 2e plaatsen.

Omrekentabel
Bij de jongens zijn de startgroepen opgesplitst in meerdere heats. Voor de U17 en U19 Boys wordt bij de slalomraces gebruik gemaakt van een correctie tabel. De score op het scorebord staat niet gelijk aan de positie op de finishlijn. Het idee is dat de uitslagen van een slalomrace ongeveer gelijk staan met een uitslag in een courserace of marathon.

Tussenstanden

U19 Youth Boys
2. Hidde van der Meer
14. Hidde Boon

U19 Youth Girls
8. Zara Rozeboom

U17 Boys & Girls
2. Skip Brull
8. Kaj Rozeboom

De volledige uitslagen kun je terugvinden op het digitale scorebord.

Ochtendwind
Morgenochtend mag de wekker gezet worden, vroeg opstaan om met de ochtendwind gemiste races in te halen. Als er morgenochtend voldoende wind is, dan zal om 09.00u het eerste startsignaal klinken. De intentie van het racecomite is om courseraces te gaan varen in het ochtendgloren.

Dit vind je misschien ook leuk...