Slalom op dag 3 Princesa Sofia World Cup


Gisteren als eerste op het water, vandaag kwamen de iQFOiL Heren er als laatste van af. De dag begon met regen en uitstel, met de opklaringen in de middag trok ook de wind voldoende aan voor lichtweer slalom races. Sara Wennekes had een goede dag op het water met tweemaal een 2e en een 4e plaats op de finishlijn.

Slalom scores omreken tabel

De iQFOiL Dames voeren 3 slalom races, voordat het de beurt was aan de heren om 2 slalom races te varen. Sara Wennekes had een goede dag op het water met tweemaal een 2e en een 4e plaats over de finishlijn. Door de bijzondere puntentelling laat het scorebord iets anders zien.

Gold en Silver fleet
De Heren racen vanaf vandaag in de Gold en Silver fleet. Dat betekent dat de top-50% van de heren niet meer opgesplitst zijn en tot de medal series met elkaar de strijd aan gaan in dezelfde startgroep.

Luuc van Opzeeland verloor vandaag z’n aanvoerderstrui en zakt naar de 3e positie in het klassement. Amado Vrieswijk duikelt de top-10 uit naar een 13e positie. Max Castelein deed goede zaken op het water en klimt naar de achtste positie in het klassement. In de Silver fleet wint Kiran Badloe tweemaal z’n slalom heat.

Lilian de Geus trekt zich terug
Bij de iQFOiL Dames komt Lilian de Geus niet meer in actie. Gisteren liet ze weten nog herstellende te zijn na Corona te hebben gehad in aanloop naar deze World Cup. Vandaag besluit de Geus zich terug te trekken.

De Geus: “Ik ben nog onvoldoende hersteld van mijn Covid-besmetting en gewoon niet fit genoeg. In de eerste upwind hou ik het vol en zit ik ook telkens goed bij de top zes maar daarna is het klaar. Ik heb het vandaag nog een keertje geprobeerd maar het zit er niet, dus we hebben de verstandige beslissing genomen. Ik vlieg overmorgen naar huis en dan gaan we daar samen met Giorgos, mijn fysieke trainer, werken aan het herstel. Zorgen dat ik fit ben voor het EK, het is mooi dat we nu wel weten dat de snelheid er is. Daar kunnen we verder mee.

Tussenstanden na dag 3 in Mallorca

Heren

3. Luuc van Opzeeland
8. Max Castelein
13. Amado Vrieswijk
17. Joost Vink
25. Sil Hoekstra
53. Kiran Badloe

Dames

14. Sara Wennekes
59. Lilian de Geus
63. Fianne van den Brule

Winner takes all finales
Aan het eind van de week zullen de beste 10 atleten in een ‘winner takes all’ finale serie met elkaar gaan strijden om het ere-metaal.

Dit vind je misschien ook leuk...