Marathon en courseraces 2e dag Palma World Cup

51 Trofeo S.A.R. Princesa Sofía Mallorca, first event of the 2022 Hempel World Cup Series 04 April, 2022 © Sailing Energy / Princesa Sofía Mallorca


The early bird catches the worm, het was vroeg opstaan vanmorgen voor de Vliegende Hollanders op Mallorca. In het ochtendgloren wint Luuc van Opzeeland de full fleet marathon met 100 man, daarachter gevolgd door Amado Vrieswijk (3e) en Joost Vink (9e).

Marathon
Om de gehele baai van Palma de Mallorca te kunnen gebruiken voor het wedstrijdgebied van de marathon, gingen de iQFOiL Heren al om 09.00u van start. De dames volgden niet veel later voor hun race van een uur, driemaal de baan rond over een up- en downwind parcours van 3 mijl.

Course races in de middag
Als eerste mochten de dames weer het water op voor 2 extra courseraces, na de intense ochtend-marathon. Gevolgd door de heren die ook nog eens tweemaal een courserace mochten afwerken. Amado Vrieswijk wint tweemaal in de gele fleet, niet ver daarachter scoren Luuc van Opzeeland een 3 en een 2 en Max Castelein een 4 en een 3.

Top-3
Luuc van Opzeeland en Amado Vrieswijk vliegen door hun prestaties vanmiddag de top-3 binnen, waar ze nu met gelijke punten bovenaan het klassement gerangschikt zijn.

Winner takes all finales
Aan het eind van de week zullen de beste 10 atleten in een winner takes all finale serie met elkaar gaan strijden om het ere-metaal.

Tussenstand na 6 courseraces en een marathon voor dubbele punten.

Heren
1. Luuc van Opzeeland – 12 ptn
2. Andy Brown (GBR) – 12 ptn
3. Amado Vrieswijk – 12 ptn
13. Max Castelein
16. Joost Vink
27. Sil Hoekstra
59. Kiran Badloe

Dames
18. Sara Wennekes
55. Lilian de Geus
64. Fianne van den Brule

Volledige uitslagen via de event website.

Dit vind je misschien ook leuk...