Stormachtige condities 1e dag Palma World Cup


De beste Olympische iQFOiL surfers van de wereld hebben zich verzameld in de baai van Palma de Mallorca. In een sterk bezet deelnemersveld staan er deze week tien Nederlandse windfoilers aan de start van de Trofeo Princesa Sofia, de allereerste World Sailing World Cup van het seizoen. Met meer dan 100 heren en ruim 75 dames belooft het een enorm spektakel te worden.

Beste Nederlanders na de eerste wedstrijddag zijn Luuc van Opzeeland (9e bij de heren) en Sara Wennekes (17e bij de dames). Huig-Jan Tak heeft zich met griep afgemeld. Kiran Badloe is vanmorgen wel het water op gegaan, had problemen met stand van z’n foil en schreef daardoor 4 DNC’s achter z’n naam.

Extreme condities
De eerste dag racen leverde meteen een heus slagveld op, met windvlagen tot 30 knopen was op een board blijven staan en het grote zeil overeind houden voor de meeste deelnemers al een enorme uitdaging. In de gesplitste fleet bij de heren liet het Britse team zich van hun sterkste kant zien. Max Castelein en Joost Vink kwamen wat later op stoom en lieten zich de laatste twee races opvallend goed van voren zien.

Winner takes all finale
De strijd is nog niet gestreden, aan het eind van de week wordt in een winner takes all finale bepaald wie de uiteindelijke winnaar zal zijn. Morgenochtend vroeg staat de marathon voor dubbele punten op het programma.

Tussenstand Heren – na 4 courseraces
1. Sam Sills (GBR)
2. Finn Hawkins (GBR)
3. Andy Brown (GBR)
9. Luuc van Opzeeland
14. Amado Vrieswijk
16. Max Castelein
18. Joost Vink
41. Sil Hoekstra

Tussenstand Dames – na 4 courseraces
1. Helene Noesmoen (FRA)
2. Pilar Lamadrid (ESP)
3. Shahar Reshef (ISR)
17. Sara Wennekes
26. Lilian de Geus
60. Fianne van den Brule

Volledige uitslagen kun je terug vinden via de event website.

Meer foto’s van alle actie in Palma de Mallorca via Sailing Energy.

Dit vind je misschien ook leuk...